Het gebruik van verschillende druktechnieken

Het gebruik van verschillende druktechnieken

label-flexoBij het bedrukken van stickers worden verschillende druktechniek gebruikt. De meest voorkomende druktechnieken bij Megaflex in Bladel zijn flexodruk en digitaal drukken. Welke druktechniek gehanteerd wordt zal per aanvraag bekeken worden. Met onze verschillende druktechnieken kunnen we iedere aanvraag behandelen voor zowel binnen- als buiten stickers voor iedere toepassing zoals diepvriesproducten en/of chemische producten.

Flexodruk

Flexodruk is een druktechniek waarmee we hoogwaardige full colour stickers kunnen bedrukken in grote aantallen. Het is een rotatiedruk door middel van een polymeer drukvorm. We gebruiken hiervoor dan ook materialen zoals thermisch- tot gecoat papier, polytheen, polypropyleen, transparante- tot fluor etiketten. Het is zelfs mogelijk om de lijmzijde mee te bedrukken. Afhankelijk van het gebruik, de toepassing en de omgeving waar de stickers worden gebruikt zal bepaald worden hoe en van welk materiaal uw stickers worden geproduceerd. Een groot voordeel van flexodruk is dat er geen sprake is van kleurverschuiving door het rekken van het materiaal. Doordat de kleuren direct na elkaar gedrukt worden, sluiten ze altijd exact aan. Flexodruk heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een druktechniek met een zeer hoge snelheid en met een uitstekend resultaat.

Digitaal drukkenlabel-digitaal

Megaflex beschikt naast flexodruk ook over een tal digitale persen. Met het digitaal drukken kunnen wij zorgvuldig stickers drukken met een legio aan kleurenmogelijkheden. Het grote voordeel van digitaal drukken is dat de opstartkosten laag zijn, waardoor het vooral ook voor kleinere oplages enorm interessant is. Dus lage kosten bij het bedrukken van kleine tot middelgrote oplages in excellente kwaliteit. Het digitaal drukken leent zich ook goed voor het bedrukken van variabele stickers zoals barcodes of nummering. Wij maken daarbij ook nog gebruik van een zogenaamde primer. Deze primer zorgt ervoor dat we bijna ieder materiaal geschikt kunnen maken voor het digitaal bedrukken, of het nu gaat om thermische materialen, fluor of welke kunststof dan ook.

Wilt u meer informatie over de verschillende druktechnieken of wilt bij Megaflex stickers bestellen? Bezoek dan onze website op www.megaflex.nl of neem eens contact met ons op via
0497 – 641184 of centrale@megaflex.nl. Vraag eens voor een vrijblijvende offerte op maat!label-blanco